Monday, 22 September 2014

Konvoi Merdeka Ala Sharif Dol



Salam...

Kita baru sahaja selesai menyambut Hari Kemerdekaan Negara dan Hari Malaysia...apa yang cheq.art nak kongsi kali ni ialah sambutan kemerdekaan ada konvoi keliling kampung ..yang best nya kali ni cara konvoi ialah pemimpin tempatan memakan pakaian zaman dahulu..

Sambutan merdeka yang di adakan di Mukim Relau Bandar Baharu Kedah di adakan setiap tahun . tahun lepas dh buah yang mana cheq.art sorang ja berpakaian ala Sarip Dol..style lama la..tapi kali ni pemimpin tempatan plak..Penghulu..Pengerusi JKKK ..Guru Besar dan lain-lain..


Ni gambar Cheq.art tahun lepas masa sambutan hari kemerdekaan.. kali ni giliran pemimpin masyarakat plak berpakaian lama..



mana tau lepas ni plak tahun depan Cheq.art dan pemimpin setempat nak buat besar-besaran bagi pemimpin peringkat negeri plak berpakaian orang dedulu dan konvoi ngan basikal masuk kampung ..sebenarnya bagus gak biar pemimpin ni tengok kampung sekurang-kurang boleh lihat keadaan dan masalah dalam kampung daripada harap dengar cerita orang kampung ja...




Bagusnya bila Guru Besar sekolah SK Relau dan juga pelajarnya turut sama-sama kasuh basikal keliling kampung..tak la cam guru besar dok lepak lam pejabat cuma arah..pelajar semua kena buat..yang ni cheq.art puji guru besar dan anak murid sama-sama kasuh basikal..





sempat lagi bergambar di hadapan sekolah SK Relau ..tima kasih semua ..memang penduduk Relau ni sporting abis..

Jumpa lagi tahun depan di program yang sama jika umur panjang...

3 comments:

  1. macam samseng kampung dusun jer..hihi..

    ReplyDelete
  2. macam sarip dol x pe.. jgn tiru perangai sarip dol sudah.. naik basikal kacau anak dara orang baru balik dari keje.. hehehe

    ReplyDelete
  3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete